Uncategorized

Ho ho ho… de kerst staat weer voor de deur en kerst is hét familiefeest bij uitstek!!
Als je er dit jaar een kleintje bij hebt gekregen wordt kerst nog specialer. Zo’n eerste keer is wellicht iets anders dan je gewend bent maar daardoor niet minder leuk. Maar waar moet je op letten? In deze blog vertellen we je er alles over en geven we je enkele tips.

Waar kerst vieren
De kans is groot dat je voorgaande jaren op 1e kerstdag bij je ouders doorbracht en 2e kerstdag bij je schoonouders (of andersom natuurlijk). Je kunt er voor kiezen om dit jaar lekker thuis kerst te vieren en je (schoon)ouders of andere familieleden bij jou thuis uit te nodigen. Dan kan je kleintje gewoon zijn middagdutje doen. Ga je elders kerst vieren zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Vergeet niet een campingbedje mee te nemen, voldoende luiers, eten en wat extra kleding.

Wat trek je ze aan
Met kerst wil je er natuurlijk op je mooist uitzien. Maar wat trek je je zoon of dochter aan? Als iedereen feestelijk gekleed is dan kan je kleintje natuurlijk niet achterblijven. Een goed excuus om dat leuke kledingsetje te kopen. Maar maak het niet te gek, december is al duur genoeg. Hou er rekening mee dat hij of zij deze waarschijnlijk maar één keer draagt. Bovendien is de kans groot dat het binnen de kortste keren onder de vlekken zit.

Wat staat er op het menu
Met kerst willen we vaak de lekkerste gerechten op tafel zetten. Maar wat geef je aan je baby? Krijgt hij of zij ook een speciaal maaltje of geef je hem of haar zijn gewone voeding? Het antwoord hierop is simpel! Geef bij voorkeur normale voeding, zijn of haar maagje is meestal nog niet gewend aan andere smaken en kan daardoor erg snel van slag raken. Geef je nog borstvoeding? Zorg dan dat je je ergens kunt afzonderen en in alle rust kunt voeden. Bedenk ook dat wat jij eet van invloed kan zijn op de smaak van je borstvoeding, dus eet niet te pittig.

Veiligheid boven alles
Er gaat niets boven de geur van een echte dennenboom in huis. En natuurlijk cadeautjes onder de boom die zorgen voor het echte kerstgevoel. Maar al dat moois heeft natuurlijk een bijzondere aantrekkingskracht, zeker als ze al kunnen kruipen. Let erop dat de kerstboom stevig staat en pas op voor vallende dennennaalden, deze kunnen behoorlijk pijn doen in zijn of haar handjes. Tevens kan je erop rekenen dat niet alle kerstballen het zullen overleven, hang deze dan ook niet helemaal onderaan in de boom. Of hang hier alleen onbreekbare kerstballen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie kunstboom.

Een kaarsje op tafel geeft sfeer en een geparfumeerde kaars verspreid een heerlijke geur. Maar zorg dat deze altijd buiten het bereik van je kleintje staat. Wil je liever geen echte kaars aansteken, kies dan voor waxinelichtjes op batterijen of van die mooie LED kaarsen.

Vijf tips voor een zorgeloze kerst

1. Een goede voorbereiding en taakverdeling is het halve werk
2. Voorkom onnodige verrassingen, maak van te voren een globale planning
3. Heb je besloten om zelf te koken? Ga dan voor simpele gerechtjes of kies kant-en-klaar
4. Laat iemand anders op je kleintje letten, dan kun jij je volledig focussen op het koken
5. Vier je kerst ergens anders, neem dan wat speeltjes mee waarmee je kleintje zich kan vermaken

Slotwoord
Hoe je kerst ook viert, samen met je gezin en je dierbare om je heen is toch het mooiste wat er is. Niks moet en alles mag. Lekker genieten van tradities, heerlijk eten, de mooiste kerstsongs en van cadeautjes geven en samen genieten van al het moois wat kerst met zich meebrengt.

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gezond en vruchtbaar jaar!

Rowena Visser-Van Nistelrooij – Proud MaMa