Uncategorized

Proud MaMa: hoe het allemaal begon…
Omstreeks 2001 kocht ik voor een feestje een vrij dure ketting, waarbij ik al snel dacht dat ik die ook zelf wel had kunnen maken. Dat gedacht hebbende begon ik al gauw met het maken van eigen klei kralen en maakte ik daarvan kettingen en armbanden. Deze verkocht ik via internet onder de naam “Sprankelstar”. Met succes want ik bleek op dat moment een van de weinige sieraden webshops te hebben. Het bleek niet houdbaar om de kralen zelf te blijven maken en de volgende stap was dan ook het inkopen van kralen en bedels. Sprankelstar heb ik met veel liefde en passie gedaan. Ik kon er al mijn creativiteit in kwijt en ik verdiende er nog een leuk centje mee ook.

Zes jaar later raakte ik in verwachting van mijn zoon Julius. Mijn interesse veranderde. Ik was immers zwanger en vond het een geweldige tijd om omringt te zijn met andere zwangere vrouwen en bezig te zijn met alles wat met baby’s te maken had. Sprankelstar kwam daardoor op een lager pitje te staan en Mie-Toe was geboren, een online shop voor baby- en kleuter speelgoed. Onder de naam Mie-Toe verkocht ik ook zelf gemaakte dekentjes, voeldoekjes en luierzakjes. Ik wilde er namelijk ook een stukje van mezelf in kwijt. Je bent creatief of niet!

Toch begon na een tijdje mijn liefde voor sieraden weer te kriebelen en bedacht ik een simpel concept met als doelgroep de nieuwe mama’s. Kettingen met daaraan roze en/of blauwe kralen, zodat je kon laten zien dat je een trotse mama bent. Proud MaMa was geboren! Het assortiment werd al gauw uitgebreid met de Bola belletjes voor de aanstaande mama’s. Deze Bola belletjes in combinatie met het Proud MaMa label was voor ons een unique selling point. In het begin verkocht ik de sieraden via mijn eigen Mie-Toe website, maar al gauw kwam er interesse van andere webshops en concurreerde ik met mijn eigen partners. Ik maakte snel daarna de keuze om te stoppen met Mie-Toe en me volledig te richten op het concept Proud MaMa.

Vandaag de dag doe ik dit niet meer alleen ik heb een mooi team om me heen gebouwd voor de verkoop, distributie en magazijn. Het ontwerpen van sieraden doe ik nog altijd zelf, dat geef ik niet zomaar uit handen. Momenteel liggen we bij ruim 250 verkooppunten in Nederland en België. Ook hebben we 14 distributiekanalen in Europa en verkopen we in landen zoals Spanje, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Griekenland, Slowakije, Tsjechië, Japan, Finland en Engeland. Een resultaat om “Proud” op te zijn!

Rowena Visser- Van Nistelrooij – Proud MaMa