Uncategorized

Sieraden van Staal!
Proud MaMa is een merk dat vooral bekend staat om zijn zwangerschapskettingen en bola’s. Onze nieuwe Steel Collection is een mooie aanvulling op het assortiment, waarmee je ook na de zwangerschap kunt laten zien hoe trots je bent op het moederschap. Vanaf September verkrijgbaar bij jouw favoriete Proud MaMa dealer in de buurt of bij een van de online verkooppunten.

Geschiedenis
Sieraden zijn al heel lang een statussymbool als teken van rijkdom en macht. In de Klassieke Oudheid droegen mensen al sieraden, zowel vrouwen als mannen. Toen de kunst van het smelten van metaal werd uitgevonden, werden sieraden vooral gemaakt van echt goud en echt zilver. De wat armere mensen droegen vaak sieraden gemaakt van brons of keramiek.

Sieraden zijn dus sinds oudsher al bedoeld om het lichaam te verfraaien. Ze waren in sommige gevallen ook functioneel, bijvoorbeeld om kleding samen te houden. Later kregen sieraden een meer symbolische betekenis, zoals de talisman, medaillon, trouwring of bola (beschermengel van het ongeboren kind).

Vanaf de jaren zestig werden dure materialen minder gezien als statussymbool en werden design, vorm en kleur belangrijker. Nieuwe ontwerpers experimenteerde met nieuwe (industriële) materialen die paste bij hun ontworpen kledingcollecties. Staal was een van die materialen.

Voordelen staal
Sieraden van staal lijken qua uiterlijk veel op zilver, goud of rosé goud. Staal is echter dikker en daardoor beter van kwaliteit. Het materiaal verkleurt en roest niet, je kunt er dus gewoon mee douchen en zwemmen. Als grootste voordeel is toch wel dat staal anti-allergisch is. Waar andere sieraden vaak jeuk of uitslag veroorzaken komt dit bij staal zelden voor.

Stalen sieraden hebben vaak een stoere, ietwat robuuste uitstraling. Toch kunnen sieraden gemaakt van staal ook elegant en eenvoudig zijn.

Onderhoud
Ondanks het feit dat stalen sieraden weinig tot geen onderhoud nodig hebben kunnen ze soms toch wat doffer worden. Dit komt vooral omdat onze huid zweet produceert wat ervoor zorgt dat sieraden minder mooi worden. Ook het gebruik van bijvoorbeeld parfum, crèmes of andere alledaagse producten kunnen dit effect veroorzaken. Maar geen nood, met een sopje van groene zeep en water krijg je ze weer perfect schoon.

Collectie
De Steel Collection bestaat uit tijdloze en stijlvolle items. Onder andere prachtige kettingen met hanger, fijne en elegante armbanden en bijpassende oorstekers.
Ketting
Ronde hanger, met bijpassende ketting, voorzien van het de tekst Proud MaMa en ingelegd met een marmerlook steentje.
Hanger in de vorm van een baby in foetushouding, met bijpassende ketting. De ketting heeft een afmeting van 45 cm en met verlengstukje 50 cm.
Armbanden
De armbanden in Steel collectie zijn verkrijgbaar in drie varianten, met veertje, hartje of het infinity logo. De armbanden hebben een lengte van 16 cm en met verlengstukje 19,5 cm.
Oorstekers
Deze mooie ronde oorstekers zijn voorzien van het Proud MaMa logo. Deze oorstekers hebben een doorsnede van 6 mm.

Tot slot
De nieuwe Steel Collection is beschikbaar vanaf September. Verkrijgbaar in zowel zilver als rosé goud kleur. De Steel Collection heeft weinig onderhoud nodig en is daarom uitermate geschikt om dagelijks te dragen.

Al jouw favoriete sieraden items vind je bij Proud MaMa.

Rowena Visser-Van Nistelrooij – Proud MaMa