Inzameling Kraampakketten voor kansarmen in Gambia
Heb je nog overgebleven spullen uit je kraampakket? Je zou ons er een groot plezier meer doen, wij van Proud MaMa verzamelen zoveel mogelijk van deze pakketten om een kraamkliniek in Gambia te steunen.

Waar kun je bijvoorbeeld aan denken?
Thermometer – Luiertape – Handgel
Handschoenen – Matrasbeschermer
Navelstrengklem – Flesje Alcohol ketonaat 70%
Vloeibare handzeep – Inlegverband
Wondkompres 10×10 cm – Wondkompres 8,5×5 cm
Verbandwatten – Kraamverband
Onderlegger 60×90 – Onderlegger 60×60

Als dank voor het opsturen van je Kraampakket ontvang je een Tashanger van Proud MaMa®.
Je kunt het kraampakket of spullen sturen naar:
[inzamelpunt in Bernheze op aanvraag]
Vergeet niet je adresgegevens toe te voegen zodat we de tashanger zsm naar je toe kunnen sturen.

Over De kraamkliniek
Fatou, vroedvrouw en verpleegkundige in Gambia kon het leed van meisjes niet langer aanzien
en startte een weeshuis voor hen. Als er in Gambia al kinderen worden geadopteerd zijn het
nooit meisjes. Dit omdat in Gambia meisjes nog steeds minder kansen hebben dan jongens.
Fatou heeft naast het weeshuis een kraam/bevallingskliniek, consultatiebureau, winkeltje, schooltje en een apotheek. Met de opbrengsten van dit alles probeert Fatou het weeshuis te bekostigen. Maar omdat de armoede in het land zo groot is en ze mensen die in nood zijn niet weg wil sturen, betalen mensen ook vaak niets voor de geboden hulp. Vanuit Nederland hebben we heel veel kraamspullen, kleding en speelgoed mee kunnen nemen voor het weeshuis en de kraamkliniek. In de toekomst willen we graag de kraamkliniek blijven ondersteunen, en hierdoor ook het weeshuis. Op dit moment is er ook geld nodig, ze zijn bezig met een vaccinatie programma op te zetten voor baby’s en jongen kinderen. Er is niet zoals bij ons in Nederland een mooie wachtruimte, dus de moeders met hun baby’s staan buiten te wachten. Dit vaak in de brandende zon het is in Gambia gemiddeld altijd boven de 30 graden. Ze willen nu een wachtplek creëren zodat deze moeders in de schaduw kunnen wachten. Alle hulp die we kunnen krijgen om dit op termijn voor elkaar te kunnen krijgen is welkom.

Doneren via Goededoelshop KLIK HIER
[Bedankt voor je donatie]


Over SVKO
Zij zijn een viertal ondernemers op het gebied van arbo, kwaliteit en milieu, die op een vakantie in Gambia een taxichauffeur tegen kwamen met hart voor zijn bedrijfje. Helaas was dit bedrijfje gedoemd te sterven, er waren voldoende ideeën maar geen geld om een nieuwe taxi te kopen. Zij besloten hem een handje te helpen, en daarmee was het idee geboren om dit wat uit te breiden, waarop zij de Stichting voor kansarme ondernemers in ontwikkelingslanden hebben opgericht. www.svko.nl