Inzameling Kraampakketten voor kansarmen in Gambia

Heb je nog overgebleven spullen uit je kraampakket? Je zou ons er een groot plezier meer doen, Proud MaMa verzamelen zoveel mogelijk van deze pakketten om kraamklinieken in Gambia te steunen.

Waar kun je bijvoorbeeld aan denken?
Thermometer – Luiertape – Handgel
Handschoenen – Matrasbeschermer
Navelstrengklem – Flesje Alcohol ketonaat 70%
Vloeibare handzeep – Inlegverband
Wondkompres 10×10 cm – Wondkompres 8,5×5 cm
Verbandwatten – Kraamverband
Onderlegger 60×90 – Onderlegger 60×60

Als dank voor het opsturen van je Kraampakket ontvang je een kleinigheidje van Proud MaMa®. Mail ons om het verzendadres of verzamelpunt op te vragen [inzamelpunt enkel in gemeente Bernheze] Vergeet niet je adresgegevens toe te sturen zodat we het cadeautje zsm naar je toe kunnen sturen.

Foto links: Sandy Janssen [stichting SVKO] bij Healthcenter In Latriya.
Foto Rechts: Sandy Janssen [stichting SVKO] bij Fatou.

Over De kraamkliniek

Marie:
Mari Joof woont in Brufut Gambia en is een gepensioneerde vroedvrouw die in haar eigen compound (huis) een kamer heeft omgebouwd als verloskamer. Daar waar al jarenlang gemiddeld twee tot drie baby’s per week ter wereld worden gebracht. Voor de aller armsten betaald Marie de medicijnen en indien er helemaal geen geld is wordt er betaald vanuit de noodpot.

Fatou:
Vroedvrouw en verpleegkundige in Gambia kon het leed van meisjes niet langer aanzien en startte een weeshuis voor hen. Als er in Gambia al kinderen worden geadopteerd zijn het nooit meisjes. Dit omdat in Gambia meisjes nog steeds minder kansen hebben dan jongens. Fatou heeft naast het weeshuis een kraam/bevallingskliniek, consultatiebureau, winkeltje, schooltje en een apotheek. Met de opbrengsten van dit alles probeert Fatou het weeshuis te bekostigen. Maar omdat de armoede in het land zo groot is en ze mensen die in nood zijn niet weg wil sturen, betalen mensen ook vaak niets voor de geboden hulp.

Verder steunen we ook een Healtcenter In Latrya [hier komen vrouwen van de hele omgeving naar toe om te bevallen]

Vanuit Nederland hebben we al heel veel kraamspullen, kleding en speelgoed op kunnen sturen voor deze weeshuizen en kraamklinieken.
Alle hulp die we kunnen krijgen om dit te kunnen blijven doen is welkom.

Over SVKO

Zij zijn een viertal ondernemers op het gebied van arbo, kwaliteit en milieu, die op een vakantie in Gambia een taxichauffeur tegen kwamen met hart voor zijn bedrijfje. Helaas was dit bedrijfje gedoemd te sterven, er waren voldoende ideeën maar geen geld om een nieuwe taxi te kopen. Zij besloten hem een handje te helpen, en daarmee was het idee geboren om dit wat uit te breiden, waarop zij de Stichting voor kansarme ondernemers in ontwikkelingslanden hebben opgericht. www.svko.nl